Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kruidige tonijnschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

60 gr boter
4 eetlepels bloem
2-2 1/2 dl melk
zout, peper
1 blik tonijn (± 350 gr)
1 blikje gecondenseerde melk (± 175 gr)
1 blikje gecondenseerde champignonsoep (± 240 gr)
1 kopje gekookte, zeer fijne doperwten
1 kopje fijngedrukte aardappelchips
4 eetlepels geraspte kaas
6 eetlepels paneermeel
30 gr boter

Bereiden

Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem hierin glad en
laat dit mengsel 1-2 minuten zachtjes koken.
Voeg er vervolgens geleidelijk al roerend de melk bij en breng
de saus aan de kook.
Breng op smaak met peper en zout.
Haal eventuele velletjes en graatjes uit de tonijn en roer de
vis samen met de gecondenseerde melk, de champignonsoep, de
doperwten en de aardappelchips door de saus.
Meng alles goed door elkaar en giet het mengsel in een
ingevette vuurvaste schaal.
Meng het paneermeel en de geraspte kaas door elkaar, strooi
dit mengsel over de tonijnmassa en beleg het oppervlak met
klontjes boter.
Laat het gerecht in een matig warme oven van 190-200°C in
± 30 minuten een mooi bruin korstje krijgen.
Serveer er warm stokbrood en een knapperige gemengde salade
bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegrilde heilbot
Mosselen met tomaten-knoflooksaus
Gemarineerde zalm (4 pers)
Koolvisfilet met broccoli en linzen
Kruidige heilbot

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes