Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem hierin glad en
laat dit mengsel 1-2 minuten zachtjes koken.
Voeg er vervolgens geleidelijk al roerend de melk bij en breng
de saus aan de kook.
Breng op smaak met peper en zout.
Haal eventuele velletjes en graatjes uit de tonijn en roer de
vis samen met de gecondenseerde melk, de champignonsoep, de
doperwten en de aardappelchips door de saus.
Meng alles goed door elkaar en giet het mengsel in een
ingevette vuurvaste schaal.
Meng het paneermeel en de geraspte kaas door elkaar, strooi
dit mengsel over de tonijnmassa en beleg het oppervlak met
klontjes boter.
Laat het gerecht in een matig warme oven van 190-200°C in
± 30 minuten een mooi bruin korstje krijgen.
Serveer er warm stokbrood en een knapperige gemengde salade
bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |